INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


dilluns, 17 de març del 2008

SORTIDA AL PUIGSACALM DIUMENGE 16 MARÇ

El passat Diumenge dia 16/3/2008 (Diada de Rams) el Grup Excursionista Els Peduts de Begur vam pujar al Puigsacalm (1.515m.).

Degut a la Festivitat de Rams, Setmana Santa i compromisos de la gent del grup erem només un total de 6 persones.

Desde la Font de Baix vàrem sortir en vehicles particulars fins al Pla d’en Xurri (St. Privat d’en Bas) a la Garrotxa.

Allí es van quedar els cotxes i els 6 participants vam sortir en direcció al Salt de Sallent. Llàstima que estem en un any de sequera, perquè l’alçada d’aquesta cascada és molt important, i en condicions normals pot ser un salt d’aigua molt espectacular.

En acabat del salt vam posar-nos en direcció al refugi de Sta. Magdalena, antiga ermita convertida avui en refugi de muntanya.

Van enfilar cap a Puigsacalm pel camí dels Burros. És un camí més llarg que el camí normal i de seguida vàrem entendre perquè li deien dels burros: no és cap qüestió de zoologia sinó d’intel.lecte.

Des del cim s’observa una vista esplèndida, espectacular. Tant pots veure una àmplia zona de la Garrotxa i Osona fins a la magestuositat dels Pirineus i Pre-Pirineus. Si no fós per la frescor que feia allà dalt hagués estat el lloc idoni per poder dinar.

Un cop allà dalt vàren anar fins el cim veí: dels Llops. Igual que a l’anterior també té una vista excepcional.

Un cop vam dinar vam baixar cap els cotxes per la via més ràpida. Tot i fer-ne via encara vàrem poder apreciar l’ermita de les Olletes, que es va fer aprofitant una cavitat de la muntanya.

Tot el camí el vàrem passar majoritàriament entre fagedes, encara que també cal destacar els boixos de dimensions arbòries que ens anàvem trobant.

També cal esmentar que a les roques sedimentàries que estavem trepitjant (dèiem que era gres amb una mica de conglomerat) hi vàrem veure alguns fòssils.

A l’arribar al cotxe havíem caminat efectivament unes 4 hores i ¾. Estàvem relativament cansats però contents pel paisatge admirat.

A continuació unes quantes fotos de la sortida. Bona cuina i fins a la propera...
De Puigsacalm 16 Març 2008

1 comentari:

Joan Carles Caner (Begur) ha dit...

Bona sortida la de Puigsacalm, una mica durilla però uns paisatges i un dia meravellòs que recompensen l'esforç emprat.
Força i fins la propera...