INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


dilluns, 28 d’abril del 2008

SORTIDA GR92 A BEGUR

El passat dia 27/5/2008 més d’una trentana de persones vàrem sortir des de La Font de Baix per tal de fer la descoberta de la nova variant del GR92 al seu pas per la nostra població. Entre aquesta gent hi havia representants de l’Ajuntament de Begur i del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Fins ara, aquest GR, entrava pel que podíem anomenar el camí de la depuradora, seguia per la pujada del cementiri i marxava de Begur per la carretera que porta a Palafrugell passant per Esclanyà. En definitiva era un recorregut “magre”, no deixava veure a les persones que el seguien la bellesa i encant del nostre poble.

Ara, amb la nova modificació s’ha pretés que la gent que ens visiti pugui gaudir i tenir una idea molt més bona de com és Begur.

Passaven pocs minuts de les 8 del matí quan aquesta trentena llarga de persones ens vàrem posar en moviment. Vàrem atravessar el centre del poble fins anar a buscar el camí vell de Sa Tuna.

A sobre de S’Eixugador ens vàrem aturar per esmorzar. Havíem d’agafar forces per començar la primera de les pujades que sabíem que ens trobaríem. Enveja vàrem patir al veure dins de la cala de sa Tuna un veler, a coberta del qual els seus tripulants començaven igualment a esmorzar.

En acabat d’esmorzar vàrem deixar el camí de ronda per enfilar-nos fins a Sant Josep. Quina vista!! Llàstima de la boira que es divisava sobre la plana de l’Empordà.

Seguidament el camí ens havia de portar fins el Rec de l’Aigua. Abans, però, vàrem poder veure que algun agosarat es va atrevir a plantar una taula i dos bancs sobre un penya-segat. Tots ens varem poder imaginar la mena de repàs que s’aconseguia en aquell indret, si més no … espectacular.

Des del Rec de l’Aigua haviem d’anar a buscar el camí que porta cap als “italians” tot passant molt a prop del Semàfor. És a partir dels “italians” quan comencem a canviar de perspectiva i comencem a veure tota la vall de Fornells i Aiguablava. La baixada de Ses Costes és tal com indica el seu nom: costeruda, té un pendent molt pronunciat que el fa dificultós.

A partir de la platja Fonda el GR continua aproximadament seguint el camí de ronda de tota la vida, passant per indrets tant característics com la Font i la Platja de N’Estasia, el port de Fornells, port de Ses Orats, platja d’en Malaret, Port d’Esclanyà i platja d’Aiguablava.

A la platja d’Aiguablava petit repòs per agafar forces de cara a l’últim esforç important, la pujada fins a Ses Falugues. No vàrem anar fins a les coves prehistòriques que hi ha a una de les cares de la muntanya, però si que vàrem explicar on es trobaven per si algú hi volia anar un altre moment.

En aquest punt vàrem deixar el nou GR92 per anar a buscar el mas d’en Llor amb la seva magnífica alzina des d’on vàrem agafar l’antic GR que ens va portar fins a Begur.

Varen ser uns 16 km. i unes 5 hores entre caminar, esmorzar, contemplar i xerrar. Tot plegat va servir perquè entre tots poguessim aportar el nostre punt de vista per tal d’aconseguir millorar aquest nou recorregut del GR92.

FOTOS DE LA SORTIDA.
GR-92 Begur

2 comentaris:

PERE ha dit...

Agrairem tot tipus de comentari que ens feu, sobretot si és constructiu.

Anònim ha dit...

Va ser una sortida molt maca, el temps i va acompanyar molt.

Fins la propera.