INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


dilluns, 1 de desembre del 2008

DE CALONGE A PUIG CARGOL “LES GAVARRES”

El passat Diumenge 29 de Novembre, 14 excursionistes vàrem sortir amb els nostres cotxes per tal de passar“un Diumenge diferent”.

En aquest cas l’opció que havíem programat era fer un petit recorregut per les Gavarres.

La sortida era des de la veïna població de Calonge (Culonge tal i com diuen els calongins). A través de diferents senders, tant locals com de mitjà recorregut, vàrem poder veure indrets i construccions que difícilment amb un altre mitjà de locomoció podríem veure. Concretament del què vàrem poder gaudir va ser:

-Torre Lloreta. Mas amb torre de defensa. Tot i que en els seus inicis va ser fortalesa es va reconvertir en un mas fortificat. És tot just a la sortida l’actual Calonge tot i que a l’època que es va construir estava molt apartada del castell de Calonge. Està envoltada de terres de vinyes i oliveres.

-Can Ribot. Mas en estat precari al mig del camí que va de Fitor a Puig Cargol. Es deia que al bell mig del mas hi havia la fita que delimitava els 2 termes municipals: el de Fitor i el de Calonge.

-Puig Cargol. És el cim més alt del massís del Jonc. Fa 359 metres. En aquest indret volíem esmorzar ja que les vistes que hi ha sobre el dipòsit són molt boniques però donat el vent que hi feia vàrem preferir fer-ho a Can Ribot, lloc molt més arrecerat.

-Castell de Vila-Romà. És un castell en ruïna, envoltat de massa arbòria. Fins i tot costa de trobar si no hi ets ben bé al davant. Només hi queda alguna paret de pedra i alguna mostra de les voltes que hi havia. Va ser destruït per les tropes napoleòniques a la guerra del francès, de la mateixa manera que varen destruir el castell de Begur. És difícil entendre què hi feia un castell en aquest indret donat que ni es veu un lloc estratègic ni de pas.

-Santa Maria de Bell-lloc. Ermita dedicada a Santa Maria i situada molt a prop del castell abans esmentat. Actualment està en obres. Està adossada a una masia que era la rectoria.

A part d’aquests indrets és de remarcar la bona vista que hi ha cap a Vall-llobrega, Palamós, St. Antoni i Calonge en el llocs on la vegetació que hi trobem a Les Gavarres ho permet. També mencionar que a tot el pla de Calonge o bé fins i tot a les primeres pendents de les Gavarres hi ha camps conreats, tant de vinya com d’olivera.

Amb unes 3 hores i mitja, esmorzar inclòs, varem poder gaudir de tot això que us hem explicat i també vam fer una miqueta d’exercici, tant recomanable per a la salut (penseu que fins i tot ara els metges ho receptaran).

No cal dir-vos que a la propera sortida us hi esperem.