INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


diumenge, 18 de novembre del 2012

El Puigsacalm per Joanetes ( La Canal Fosca i els Ganxos Vells)

Diumenge 11 de novembre , els perduts varen organitzar una sortida per pujar al Puigsacalm per Joanetes i els ganxos. El matí començava boirós, quasi rúfol. Tot i això set participants, un cop arribats a Joanetes, enfilàvem el camí al voltant de les 9'30 h del matí.
La boira seguia present, tot i que ens permetia veure petits grups que davant nostre, atacaven la Canal Fosca. La temperatura era fresca però a mesura que anàvem pujant , la boira s'anava esvaint i el sol començava a escalfar. Un cop pujat al Puig de Soi ja havíem assolit uns quatre cents metres de desnivell. Arribats al replà que enllaça el camí cap al barret, petita aturada tècnica per esmorzar i veure la bellesa de la Vall d'en Bas, més enllà la badia de Roses, l'Estartit i darrera Rocacorba s'albirava Begur, el nostre punt de partida. Un cop refets, enfilem la Via dels Ganxos Nous per arribar a la “campana del barret”, a on religiosament, un darrera l'altre la varem fer sonar. Passat aquest punt, ens dirigim al Prat de Santa Magdalena a on, des del mirador, veiem els boscos de roures i alzines que fa prop d’una hora i mitja hem creuat. Tombem pel Coll de Joanetes per anar a trobar el camí que ens durà al Cim dels Llops a on estarem ja, a tocar al Puigsacalm.
Ja som al cim, i com una filera de formigues veiem una munió de gent que puja pel cantó de Bracons, per ajuntar-se amb els qui ja érem a dalt. Aprofitem uns moments per refer-nos i fer-nos unes fotos abans de tornar a començar a caminar. Desfent el camí de pujada, ens dirigim a la Via dels Ganxos Vells, no sense gaudir de la companyia d'un voltor i alguns ocells més. Comencem a baixar rapelant per la ferrada i gaudint del camí sota la influència del sol, que ja lluïa amb tota la seva força. Un cop finalitzada la Via tornàvem a ser al replà de l'esmorzar i una mitja horeta després ens retrobaríem al punt de partida.
Al final va ser una sortida maca i exigent, i que per sort varem poder fer amb molt bona climatologia.
Fins la propera sortida.

Robert Spinella.