INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


diumenge, 29 de novembre del 2015

PARC DEL MONTNEGRE

El passat Diumenge 29 de Novembre, vàrem realitzar la sortida al Parc del Montnegre i el Corredor, amb el “Club Excursionista Els Perduts de Begur”.

Sortida a les 7 del matí del lloc habitual, la Font de Baix a Begur direcció a Hortsavinyà (Tordera).
Cap a les vuit i mitja del matí arribada a l'església de St. Llop, on deixem els cotxes per iniciar una ruta circular. En principi, el dia es presenta fresquet i ennuvolat, però amb clars indicis d'aclarir.

Un grupet de tretze persones arrangem camí per una àmplia pista forestal cap al Turó de l'Hostal, per gaudir d'unes bones vistes de la plana Selvatana i de les Gavarres. Seguint un tram pel bosc tornem a la pista forestal per arribar a Can Pica, on podrem contemplar un petit forn de calç. Després de fer les fotografies pertinents enfilem camí, tot i aturar-nos per esmorzar un xic i prendre forces, cap a les mines de Can Montsant, una petita i antiga explotació de coure. Alguns entrem amb llanternes als pous i forats, tot buscant petits tresors de pedres amb restes de coure. En acabar la nostra aventura espeleològica, continuem cap al mirador del Rocatell per contemplar unes magnífiques vistes al Montseny i a la Conca del Tordera i prendre un munt de fotografies.

A partir d'aquí iniciem un descens cap al Gorg Negre, un petit pantà amb aigües molt fosques i brutes. La manca de pluges fa que els rierols baixin quasi buits, no deixant-nos escoltar el so de l'aigua, però sí gaudir dels colors de la tardor.
Ara ens toca remuntar una llarga pista envoltada d'alzines fins a arribar al Roc del Gamarús, aquí ja veiem l'església de St. Llop Hortsavinyà que és el nostre punt d'arribada, on pararem per dinar i fer una petita becaina. Finalment només ens queda fer un tomb per l'església, quatre fotografies i el camí de tornada a casa després de gaudir d'un bon dia amb molt bona companyia.
Gràcies Perduts.

Yolanda Caner.