INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


dijous, 3 de desembre del 2009

MATAGALLS “EL MONTSENY”

Begur a les 7 del matí del diumenge 29/11/2009 3 cotxes surten des de l’aparcament de la Font de Baix en direcció a Sant Celoni.

Cap a les 9 del matí 15 persones ens apleguem a Collformic per començar a fer la ruta que els Perduts ens tenien preparada.

Seran uns 11’5 km i un xic més de 4 hores caminant.

Comencem a caminar, concretament a pujar per parlar amb propietat. Hem d’anar esquivant la gentada que baixa del Matagalls, que no és poca. Resulta que aquest mateix dia es feia una marxa que anava des del Matagalls fins a Granollers i hi havien uns 600 participants.

La pujada té força pendent, però el camí és bo i no hi ha cap impediment, malgrat el vent i la fred que fa. A més de mitja pujada, i a un lloc arrecerat del vent, fem el primer agrupament que aprofitem per agafar forces… esmorzem. Des d’aquí ja es comença a tenir bones vistes del paisatge que veurem a dalt de tot.

Continuem la pujada fins a dalt. El cim del Matagalls, que no és el més alt del massís del Montseny, té 1697 metres. El vent hi tocava d’allò més bé, amb intensitat i perseverança. Les vistes impressionants: cap de Creus, badia de Roses, massís del Montgrí, les Medes, Girona, Montserrat, ……… i com no Begur.

Temps per fer-nos la fotografia de rigor i emprenem de nou el camí. El vent no para de bufar. Enfilem direcció cap a l’ermita de Sant Miquel dels Barretons, petita capella dalt d’una roca. Està molt deteriorada. Des d’aquí és pot veure el Santuari de Sant Segimon, que és la propera visita.

El Santuari ja no està tocat pel fort vent que fins aquest moment ens havia anat acompanyant. No hi podem accedir perquè està en fase de restauració.

Emprenem camí de tornada cap a Collformic on ens espera una taula al restaurant del mateix nom. Fem el dinar de germanor i acomiadament. Acabem tips de riure i menjar. Fins i tot hi ha qui circula amb un "tupperware" perquè el menjar no es va poder acabar.

Finalment emprenen el camí de tornada, ara ja amb cotxe, cap a Begur.

Realment ha estat una sortida molt bonica i interessant.

El qui escriu aquestes quatre ratlles us anima a que la propera sortida, que serà al mes de Gener hi participeu.
Els Perduts de Begur.