INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


dilluns, 5 de març del 2012

RAQUETES DE NEU PER VALLTER (COMA ERMADA)


Diumenge 4 de Març.
Avui toca raquetes de neu per els voltants de Vallter. Amb sis baixes d'última hora doncs, un grupet de vuit, ens desplacem fins a Setcases per esmorzar i trobar-nos amb en Víctor de "Basaroca Aventura", guia que hem contractat per dur terme aquesta activitat.
Poc després de les deu del matí, davant les pistes d'esquí, un dia assolellat i una temperatura prou acceptable, ens ajuntem amb un grupet de sis aventurers més, provinents de Fontcoberta, i preparar-nos per començar a enfilar muntanya. Quatre explicacions tècniques bàsiques, ben guarnits, raquetes als peus i som-hi amunt i a suar que ve pujada...
Arribem dalt al Coll de Mantet amb unes vistes privilegiades, el Gra de Fajol Gran i Petit, el Coll de la Marrana, seguit del cim de Bastiments i més a la dreta el Pic de l'Infern. A esquerra el Pic de la Dona i el Coll de la Geganta i davant França amb el Canigó al fons.
Tombem a la dreta per dirigir-nos al nostre objectiu el cim del Coma Ermada, aquí trobem diferents tipus de neu (nova, ventada, dura…), això fa que experimentem sensacions diferents al caminar amb les raquetes. Al arribar dalt vistes més amplificades, paradeta, fotos de rigor i tornem-hi cap avall ara de baixada. Tornem per un camí diferent, deixem les grans planícies per endinsar-nos enmig d'arbres i un corriol per apropar-nos a les pistes punt final de la nostra excursió.
Dos quarts de tres, ens acomiadem d'en Víctor i els companys de Fontcoberta i cap a dinar a Setcases que hi ha gana i ben merescuda.
Salut i fins la propera.

Els Perduts.