INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


diumenge, 31 de gener del 2016

GAVARRES SEPTENTRIONALS PER CELRÀ

Avui 31 de Gener, encara fosca nit, hem quedat a la Font de Baix  per anar a caminar per les Gavarres a Celrà. Pel camí hem anat recollint altres perduts, de Palafrugell, la Bisbal, Torroella de Montgrí, Girona...     
Un cop allà, amb una mica de fred i humitat, però ja amb la llum d'un tímid sol, hem enfilat amunt cap a les Gavarres.

Hem començat el circuit trobant diverses fonts, totes elles seques, per la falta de pluja, "la Font de les Escales i d'en Bussé". Una mica més endavant  trobem la primera mina, la del "Nen Jesús", també conegut com el "Bac d'en Medinyà". Va servir d'explotació de ferro des de l'any 1892 fins a 1918.
Després hem seguit pujant, fins a cercar el seu antic carregador, lloc a on es carregava el mineral per traslladar-lo fins a l'estació de tren a Celrà.
Passada ja una hora i amb una mica de gana hem seguit amunt fins al "Castell de Sant Miquel de Castellar" passant abans per la "Font del Borni" (molt adient el seu nom, perquè també estava ben seca) i pel "Collet d'en Figueres" una intersecció abans d'arribar-hi.

Amb la panxa plena i amb una mica de fred ens hem espavilat a pujar fins  dalt del Castell a 390 metres d'altitud. Aquest Santuari va pertànyer a Celrà fins a l'any 1974, any en què va ser agregat a la ciutat de Girona. Pujant per unes petites escales de cargol, hem pujat a dalt la torre per gaudir d'unes meravelloses vistes i també d'un bon vent...
Passada una bona estona i feta la foto de rigor, hem començat a baixar buscant la "Mina Victòria". Aquesta és més extensa.

El següent objectiu era visitar "els Sants" i ens hem desviat uns 100 metres per anar a trobar les figures d'arquitectura religiosa "Sant Sixt i Sant Hou", els patrons de Celrà. Estan situats en un lloc molt recomanable a la vista i amb una verdor al bosc impressionant.
Vinga cap amunt, amunt i amunt, allò no s'acabava mai, 316 m més de desnivell i a dalt, però abans una altra font, ara la "del Castanyer" (porteu sempre aigua perquè les fonts solen estar seques i  l'aigua no està tractada).
Ja de baixada per tornar cap al punt de sortida, ens desviem per trobar una bona i última panoràmica "el Mirador del Congost". Allà dalt et quedes sense paraules!!! Ja després tot ve de baixada, una horeta més i cap al cotxe.

Hem passat un matí molt entretingut, amb uns bons 18 quilòmetres a les cames i sobretot molt bon ambient.
Us esperem a la propera!!!

Marta Capdevila.