INFORMACIÓ

El Grup va néixer l'any 2003, amb l'esperit que tothom pogués compartir amb nosaltres les sortides que periòdicament fem.
Normalment realitzem una sortida matinal o d'un dia amb caràcter mensual i amb desplaçaments amb cotxe relativament curts.
Un cop l'any fem una sortida més grossa a alta muntanya que pot durar varis dies.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres podeu trucar als següents telèfons:
Blas 690383009 Eva 661452566 JoanCarles 610767830 Ponç 635614101 Enric 676022700 Yolanda 616399555 Juanmi 607849887 Jordi 619384049 Josep 686356490

Begur és autèntic! - bagum’va / VaBeguR

LES NOSTRES SORTIDES

Els Perduts de Begur


dilluns, 8 de març del 2010

VALLTER AMB RAQUETES DE NEU

El passat Diumenge 7 de Març el Grup Excursionista "Els Perduts de Begur" va organitzar la sortida de raquetes de neu a Vallter.
Un grup inicial de deu persones surt del lloc habitual, la Font de Baix a Begur, a les set del matí direcció Camprodon. Un cop allà, ens vam reunir amb en Xevi de Figueres i els guies contractats de l'empresa Nord-Sud.
Una parada per fer l'esmorzar i tot seguit camí cap a Setcases i l'estació d'esquí de Vallter 2000. Deixem els cotxes a l'aparcament, prenem les primeres instruccions i cap amunt. En total tretze persones iniciem l'ascens amb les primeres relliscades i rialles. Un solet aclaparador, una temperatura prou agradable i un munt de neu que ens envolta.
Pugem tot seguit un rierol que ens durà fins el "Coll de Mantet". Una pujada feixuga, a on comencem a treure les primeres peces de roba. Un cop a d'alt, tenim les primeres vistes, cap a l'esquerra el "Gra de Fajol Gran i Petit", tot seguit del "Coll de la Marrana" i el cim de "Bastiments" el més alt de la zona. En front les pistes d'esquí, el "Pic de la Dona" i el "Coll de la Geganta". A la dreta ja a França el poble de "Mantet" i el cim del "Canigó".


Fem una petita ruta circular, tot seguint les explicacions del guia sobre allaus, estris de seguretat i com fer un cau de neu.
El dia fa un tomb, un vent gèlid i una baixada brusca de temperatura fa que ens posem els paravents. Decidim baixar enmig dels arbres per descobrir com fer un descens. Cal dir que tothom baixa com pot entre rialles, giravoltes i relliscades. Cap a les dues del migdia ens trobem a les pistes d'esquí a on deixem les raquetes i ens acomiadem dels guies.


Anem a dinar al restaurant Can Músiques a Setcases, un bon àpat i una mica de sobretaula i fins que els primers flocs de neu ens alerten de que és hora de marxar.
Cap a les set de la tarda ja som de tornada a Begur, després d'un agradable dia i una nova experiència.


Yolanda Caner.
Raquetes de Neu a Vallter (Març 2010) from Els Perduts de Begur on Vimeo.
Video de la sortida amb raquetes de neu que vam efectuar el passat 7 de Maig per els voltants de Vallter 2000 (Coll de Mantet).Un grup de once persones juntament amb dos guies de l'empresa Nord-Sud. Dia Esplèndit al matí i canvi radical de temps a partir del migdia.Molt divertit tant el circuit que vam fer, com per les vistes i també per la quantitat de neu existent aquest any.